Menu
Flere har startet et abonnement på en avis, TV-kanal eller strømmetjeneste enn andelen som har sagt opp. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Flere starter medieabonnement i forbindelse med koronakrisen

Flere personer har startet å abonnere på en avis, TV-kanal eller strømmetjeneste under koronakrisen enn andelen som har sagt opp, viser en ny undersøkelse.

Av NTB | 25.05.2020 10:02:49

Økonomi og næringsliv: 13 prosent har startet, eller vurderer å starte, minst ett medieabonnement i forbindelse med koronautbruddet, viser undersøkelsen fra Medietilsynet.

8 prosent har startet et nytt abonnement på avis, TV eller strømmetjenester, mens sju prosent vurderer et nytt abonnement.

– I en krisesituasjon har mediene en svært viktig rolle, både når det gjelder å formidle viktig informasjon, få fram ulike syn og stille kritiske spørsmål. Når vår undersøkelse viser at flere har startet enn sagt opp et medieabonnement i forbindelse med koronakrisen, underbygger det medienes betydning i en slik situasjon, sier direktør Mari Velsand i Medietilsynet.

Ifølge undersøkelsen har 10 prosent sagt opp, eller vurderer å si opp, minst ett medieabonnement i forbindelse med koronautbruddet. 5 prosent har sagt opp minst et abonnement, mens 6 prosent vurderer oppsigelse.

Undersøkelsen ble gjennomført den første uken i april.

(©NTB)

Flere nyheter: