reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
I årets andre kvartal var det nær ti prosent økning i hyttesalget i Norge. Spesielt hytter ved sjøen gikk godt. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Flere solgte hytta i andre kvartal

Hyttemarkedet opplevde en salgsøkning på nær ti prosent i årets andre kvartal. Spesielt sjøhytter i øvre prisklasse har hatt en markant vekst.

Av NTB | 14.08.2020 22:17:38

Økonomi og næringsliv: – Man må huske at dette er en vekst fra et rekordår, sier partner Bjørn Erik Øye i Prognosesenteret til Dagens Næringsliv.

I andre kvartal i 2020 – altså månedene like etter koronapandemien traff Norge, april, mai og juni – ble det i alt omsatt 3.500 fritidsboliger, ifølge Statistisk sentralbyrå (SSB).

Spesielt er det hytter ved sjøen som har fått en økning i år, med hele 24,7 prosent fra samme periode i fjor. I vinter planla 75.000 nordmenn å kjøpe seg fritidsbolig i utlandet, ifølge SSB. Så kom koronapandemien og satte en stopper for planene.

– Det er åpenbart at en god del av dem har valgt å heller kjøpe hytte ved sjøen, og noen av de har nok valgt å handle i den dyre enden av skalaen. Samtidig har nok de som tidligere har hatt planer om å kjøpe hytte forskuttert planene, sier Øye.

Totalt i år har antall solgte hytter økt med 18 prosent fra 2019. Samtidig har gjennomsnittprisen for en hytte nå passert 2,3 millioner kroner, en økning på 6,9 prosent.

(©NTB)

Flere nyheter: