reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
I Stockholm yrer det av liv på byens mange utesteder, her fra Medborgarplatsen lørdag. Foto: Jessica Gow/ TT / NTB scanpix

Flere puber i Stockholm stenges etter koronainspeksjoner

En rekke puber i Stockholm sentrum tvinges nå til å stenge etter å ha fått besøk av koronainspektører som mente at de ikke fulgte helsemyndighetenes råd.

Av NTB | 26.04.2020 19:02:50

Fritid: Pubene har fra før mottatt advarsler etter tidligere inspeksjoner. Denne helgen fikk serveringsstedene besøk på nytt, og regionens smittevernenhet fattet søndag beslutningen om å stenge dem.

Flere hundre tips har også kommet inn fra folk som mener at ytterligere flere virksomheter ikke følger myndighetenes råd.

Også i Göteborg og Malmö har det blitt utført lignende inspeksjoner, hvor resultatene vil bli presentert på mandag.

– Jeg vet bare at det fortsatt er trangt på enkelte serveringssteder. Restauranteierne fortsetter å gjøre det beste ut av situasjonen, men det er fremdeles grep å ta, sier avdelingssjef Angelica Winter i Göteborgs miljøforvaltning.

I motsetning til Oslo har ikke den svenske hovedstaden stengt sine ølkraner. Myndighetene har oppfordret folk til å ikke flokke seg sammen, men det svenske utelivet fremstår likevel relativt uendret.

(©NTB)

Flere nyheter: