Menu
Politiet i Haugesund har kjent til mannen som ble pågrepet for drapet på Vår Frelsers Gravlund i nesten hele hans liv. FOTO: Privat

Flere psykotiske og potensielt farlige personer

Politiet i Haugesund har ti ustabile personer de er spesielt bekymret for. De har bare ikke hjemmel i loven for å gripe inn. - Man blir jo motløs, sier stasjonssjef Edgar Mannes til VG.

Av Egil M Solberg | 01.03.2019 13:35:20

Psykiatri: 48-åringen som er siktet for drapet i Haugesund, mener han er utilregnelig. Politistasjonssjefen ønsker nå en debatt om hvordan samfunnet skal håndtere kriminelle gjengangere med rus- og psykiatriproblemer, skriver VG.

Politiet i Haugesund har kjent til mannen som ble pågrepet for drapet på Vår Frelsers Gravlund i nesten hele hans liv. Han har også vært til behandling på psykiatriske institusjoner en rekke ganger.

Utrykninger på psykiatri hver dag

Politiet har to psykiatri-oppdrag i døgnet og cirka ti personer de er ekstra bekymret for. Det sier stasjonssjef Edgar Mannes til Haugesunds avis.

Politistasjonssjefen etterlyser en debatt om problemstillingen både politisk og mellom faginstansene.

Tidligere politileder Dagfinn Torstveit etterlyser ifølge avisa en ordning som gir bedre kontroll med personer som begår mange forbrytelser over ganske kort tid.

Justisministeren svarer at han gjerne ser på forslag.

Flere nyheter: