reklame
Menu
Folk på flukt i Moria-leiren på Lesvos etter at det brøt ut en ny brann onsdag kveld. Foto: Petros Giannakouris / AP / NTB scanpix

Flere nye branner i Moria-leiren

Det meldes om flere nye branner i Moria-leiren på Lesvos onsdag kveld, noe som igjen fikk gjenværende asylsøkere til å strømme ut av leiren.

Av NTB | 09.09.2020 20:38:16

Ulykker og naturkatastrofer: En større brann ødela store deler av leiren natt til onsdag, men fortsatt oppholder mange asylsøkere seg i leiren ettersom de ikke har noe annet sted å dra.

Psykolog Katrin Glatz Brubakk, som flere ganger har arbeidet i leiren for Leger Uten Grenser, sier til NTB at det trolig er frustrerte beboere som har startet brannene.

– Beboerne ble evakuert under den første brannen, og folk flyktet opp i skogene og olivenlundene. Etter dette har noen kommet tilbake, og det skal fortsatt være plass til rundt 4.500 mennesker etter den første brannen, sier Brubakk.

Hun tror det er sterkt frustrerte og fortvilte beboere som står bak brannene, «mennesker som tenker at de ikke lenger kan leve under de forholdene som er i leiren».

– Dette er resultatet av en feilslått og inhuman politikk over flere år. Hvis du stenger folk inne under slike betingelser, så vil det på ett eller annet tidspunkt smelle. Dette har vi advart om i lang tid, sier hun.

(©NTB)

Flere nyheter: