reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Den kinesiske legen som først meldte fra om Wuhan-viruset, 34 år gamle Li Wenliang, er død etter selv å ha blitt smittet av det nye coronaviruset. Foto: AP / NTB scanpix

Flere norske hoteller har fått virusavbestillinger

Flere hoteller opplyser at de har fått avbestillinger fra kinesiske gjester etter utbruddet av det nye coronaviruset, melder E24.

Av NTB | 08.02.2020 22:07:11

Medisin og helse: Hotelldirektør Claus Petersen ved Scandic Fornebu sier til nettavisa at flere grupper har kansellert sine bestillinger.

– Fire av seks grupper har nå avbestilt med viruset som forklaring, sier han.

Innovasjon Norge opplyser at de har snakket med flere bedrifter som har fått avbestillinger grunnet utreiseforbud i Kina og virusfrykt, men at det økonomiske tapet foreløpig ikke er så stort.

Hvis det kinesiske utreiseforbudet fortsetter, advarer organisasjonen imidlertid om at det kan få konsekvenser for norske reiselivsbedrifter.

– Hvis dette fortsetter slik at det går utover sommertrafikken, så er det en del bedrifter, som for eksempel hoteller og guider, som får lite å gjøre, sier Ingunn Sakshaug, som er markedsspesialist for Asia og nye markeder i Innovasjon Norge, til E24.

(©NTB)

Flere nyheter: