reklame for smiaa
Menu
Atle Lie McGrath imponerte i 1. omgang i søndagens storslalåm i Alta Badia. Foto: Alessandro Trovati / AP / NTB

Flere nordmenn på skuddhold i Italia

Atle Lie McGrath (20) er nummer fire etter 1. omgang i storslalåmrennet i Alta Badia. Rett bak følger to nordmenn til, mens Henrik Kristoffersen trøbler videre.

Av NTB | 20.12.2020 11:38:01

Sport: Fra startnummer 29 la McGrath seg inn som Norges bestemann før finaleomgangen. Han er 46/100 sekund bak den franske lederen Alexis Pinturault.

Det er unggutten til tross for en stor feil underveis. NRKs alpinekspert Kjetil André Aamodt omtalte McGraths kjøring som «noe av det råeste jeg har sett».

Innsatsen fra det norske laget i Nord-Italia var bunnsolid. Lucas Braathen (20) ligger rett bak kameraten med fem hundredeler, og på 6.-plass følger Leif Kristian Nestvold-Haugen. Han er 60/100 sekund bak ledertiden.

Før finaleomgangen er han 81/100 sekund bak Pinturault. Det holder til en foreløpig 12.-plass. I fjor ble han første nordmann til å vinne et storslalåmrenn i Alta Badia.

– Jeg må finne selvtillit og troen på meg selv igjen. Jeg kjører som en kjerring. Dette handler ikke om utstyret. Jeg er bare feig og dårlig, sa en nedstemt Kristoffersen til NRK.

Fabian Wilkens Solheim og Rasmus Windingstad kom seg ikke til mål raskt nok og blir ikke blant de 30 beste som går videre. Timon Haugan er siste norske utøver på startstreken.

Pinturault leder rennet 26/100 sekund foran kroaten Filip Zubcic.

Henrik Kristoffersen er regjerende verdensmester i storslalåm, men er for tiden i villrede over sin egen kjøring. Heller ikke søndag klaffet det, og Kristoffersen tapte tid hele veien ned mot mål.

Lørdagens utforvinner, Aleksander Aamodt Kilde, er nummer 13. Han er 1,03 sekunder bak teten.

(©NTB)

Flere nyheter: