Menu
Politiet i arbeid ved Nav-kontoret på Danmarksplass i Bergen etter at en av de ansatte ble drept på jobb mandag. Foto: Torstein Bøe / NTB

Flere Nav-ansatte vil slutte i jobben etter drapet i Bergen

Mange ansatte er redde for å begynne på jobb igjen, og noen har sagt at de vil slutte etter angrepet på to Nav-ansatte på Årstad i Bergen.

Av NTB | 23.09.2021 13:22:22

Kriminalitet og rettsvesen: – Flere har uttrykt ønske om å slutte som følge av hendelsen. Det er et fåtall av de ansatte som jeg har fått tilbakemelding om, sier direktør for Nav Vestland, Anne Kverneland Bogsnes, til Bergens Tidende.

Bogsnes sier mange ansatte er redde for å begynne i jobb igjen etter angrepet.

– De tenker på sikkerhet og det som har skjedd, det gjør dem engstelige for å begynne på jobb igjen.

Mandag ble en kvinne i 50-årene drept, mens en kvinne i 30-årene ble lettere skadd i et knivangrep. En mann i 30-årene er varetektsfengslet, siktet for drap og grov kroppsskade.

Mens Nav Årstad holder stengt ut uken, åpnet de andre fire kontorene i Bergen torsdag.

– Vi vil legge til rette for at det skal være to medarbeidere til stede i de fleste samtalene som finner sted, sier etatsdirektør Jostein Hestnes i Bergen kommune til VG.

Han sier dette er et tiltak som gjennomføres for at de ansatte skal føle seg trygge i samtaler med brukerne. Det er uklart hvor lenge dette vil bli praktisert.

– I de fleste tilfellene kjenner de ansatte brukeren godt, og det er et trygt forhold. Men dette er et ekstra tiltak for at vi skal komme i gang igjen på en god måte, sier Hestnes.

– Mange har vært ute for trusselsituasjoner i jobb. Flere har fått et flashback når dette skjedde, sier hun.

Antall vektere til stede er nå doblet, og det skal alltid være to ansatte i rommet i møter med brukerne.

(©NTB)

Flere nyheter: