Menu
Flere er nå mistenkt i forbindelse med saken om misbruk av Stortingets pendlerboliger. Foto: Heiko Junge / NTB

Flere mistenkt i pendlerboligsaken på Stortinget

Flere enkeltpersoner har fått status som mistenkt i saken om Stortingets pendlerboliger og er innkalt til avhør.

Av NTB | 11.03.2022 15:10:27

Politikk: – Det er på bakgrunn av det som til nå er framkommet i etterforskningen, sier politiadvokat Kristin Ingeborg Rusdal i Oslo politidistrikt til Aftenposten.

Politiet har startet etterforskning basert på en rekke medieoppslag gjennom høsten og vinteren om mulig misbruk av pendlerboligordningen på Stortinget. Tidligere er flere stortingsansatte blitt avhørt, men ingen har hatt status som mistenkt foreløpig.

– Vi er ikke ferdige med jobben, og jeg kan ikke utelukke at det blir flere, sier Rusdal til NTB.

Hun understreker at politiet fortsatt mottar store mengder dokumentasjon i forbindelse med saken, og at det er vanskelig å fastslå når etterforskningen vil bli avsluttet.

Daværende barne- og familieminister og partileder Kjell Ingolf Ropstad (KrF), stortingspresident Eva Kristin Hansen (Ap) og arbeids- og inkluderingsminister og nestleder Hadia Tajik (Ap) har alle trukket seg fra vervene sine i forbindelse med saken. Tajiks sak er imidlertid foreldet, og hun er derfor ikke i politiets søkelys.

Også Riksrevisjonen, Skatteetaten og Stortinget selv undersøker sakene.

Rusdal vil ikke si noe om hvem eller hvor mange det dreier seg om og understreker at ingen er siktet for øyeblikket. Overfor NTB understreker hun at politiet ikke er ferdige med etterforskningen, slik at saken kan utvide seg til å gjelde flere enn de «navngitte seks» stortingsrepresentantene som politiet har pekt på tidligere.

– Det kan ikke utelukkes at flere vil innkalles til avhør som mistenkt etter hvert som etterforskningen skrider fram. Jeg kan ikke kommentere hvem eller hvor mange som skal avhøres, eller når dette vil skje, sier politiadvokaten til Aftenposten.

Flere nyheter: