Menu
11.296 lærere har ifølge Kunnskapsdepartementet søkt om videreutdanning før fristen gikk ut 1. mars. Det er 16 flere enn i fjor. Flere av dem trenger mer utdanning for å kunne fortsatte som godkjente lærere etter 2025. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Flere lærere ønsker videreutdanning

Over 11.000 lærere har søkt om videreutdanning i år. Men fortsatt er det mange lærere som trenger mer utdanning for å kunne fortsette i yrket.

Av NTB | 05.03.2020 07:31:31

Politikk: 11.296 lærere har ifølge Kunnskapsdepartementet søkt om videreutdanning før fristen gikk ut 1. mars. Det er 16 flere enn i fjor. Flere av dem trenger mer utdanning for å kunne fortsatte som godkjente lærere etter 2025.

Regjeringen har satt av 1,54 milliarder kroner til videreutdanning for lærere i år. Nå er det opptil kommunene og de andre skoleeiere å godkjenne søknadene, før utdanningsinstitusjonene går videre med opptak.

– Det er viktig at kommunene godkjenner flest mulig. Det gjelder særlig de stedene mange lærere fremdeles mangler tilstrekkelig fordypning i de fagene de underviser i, sier kunnskaps- og integreringsminister Trine Skei Grande (V) i en pressemelding.

Utdanningsdirektoratet vil prioritere søkere til fagene engelsk, matematikk, norsk, norsk tegnspråk og samisk på barneskolen.

Hver fjerde lærer som underviser i matematikk, mangler i dag fordypningen de trenger for å oppfylle de fremtidige kravene. For norskfaget gjelder det hver sjette lærer, og for engelsklærere gjelder det hver tredje lærer.

(©NTB)

Flere nyheter: