fbpx
Menu
Karmøy Rådhus
ARKIVBILDE: Privat

Flere kvinner inn i kommunestyret på Karmøy

I dagens kommunestyre i Karmøy er kun 12 av 45 representanter kvinner. Hos partiene velges i hovedsak menn når de skal prioritere kandidater på valglistene.

Av Egil M Solberg | 12.08.2019 13:39:02

Valg: En måned før selve valgdagen viser en oversikt fra Karmøy kommune at det er 224 menn og 143 kvinner som ønsker plass i det nye kommunestyret, skriver Haugesunds avis.

Dette gir en prosentvis fordeling på 60-40, opplyser Karmøy kommune.

I dagens kommunestyre i Karmøy er kun 12 av 45 representanter kvinner, og det har den siste tiden rettet fokus på å øke denne andelen, skriver avisa.

Søndag 18. august arrangeres det derfor et tverrpolitisk møte i Skudeneshavn der kvinner i politikken og kvinneandelen i Karmøy kommunestyre er tema.

– Vi ønsker temperatur om temaet og utfordrer på hvordan denne demokratiske utfordringen og problemet skal tas på alvor og løses i Karmøy. Anette Trettebergstuen og Tina Bru er inviterte gjester og deltar i samtale og diskusjon hvor de deler av sine erfaringer i politikken, opplyser Veronika Brekke Jakobsen (Ap) og Aase Simonsen (H) som står i spissen for arrangementet til avisa.

Flere nyheter: