reklame for smiaa
Menu
Nick Watney måtte trekke seg fra PGA-turneringen i helgen grunnet positiv test på covid-19-viruset. Foto Yam G-Jun / AP / NTB scanpix.

Flere koronatilfeller skaper uro foran gjenåpningen av amerikansk idrett

En serie tilfeller av koronasmittete utøvere skaper bekymring og truer restarten av en rekke idretter.

Av NTB | 20.06.2020 09:49:22

Sport: Golfspilleren Nick Watney måtte gi seg på dag to av PGA-turneringen i Heritage i South Carolina fredag etter å avlevert en positiv test.

PGA startet opp igjen sist helg etter koronapausen, men Watneys tilfelle viser at viruset fortsatt er der.

I løpet av de siste 24 timene er det konstatert smittetilfeller på øverste nivå i flere ligaer. Det dreier seg om MLS (fotball), NFL (amerikansk fotball), NHL (ishockey) og MLB (baseball).

USAs fremste smittevernsekspert, Anthony Fauci, er i tvil om NFL-sesongen i det hele tatt kan avvikles. Foreløpig opereres det med seriestart som oppsatt i september.

Flere av de positive smittetilfellene stammer fra Florida. Staten har opplevd stigning i antall smittede den siste tiden. MLS-klubben Inter Miami har bekreftet smittetilfeller. MLS-serien skal etter planen gjenopptas 8. juli.

I Tampa Bay er det også utfordringer. NHL-klubben Tampa Bay Lightning har måttet stenge anlegget sitt grunnet tre smittetilfeller i og rundt klubben.

MLB-klubben Philadelphia Phillies har også måttet avslutte sin treningsleir i Florida fordi fem spillere og tre ansatte i klubben har avgitt positiv koronatest.

Hele 4000 personer testet positivt i Florida sist døgn. Det er det høyeste antallet på én dag for solskinnsstaten.

Det er også rapportert om smittetilfeller blant utøvere i andre stater enn Florida.

(©NTB)

Flere nyheter: