Menu
FOTO: Produktbilde

Flere konsesjoner til Radio Haugaland

A-Media AS med Radio Haugaland ble i dag tildelt DAB-konsesjon for området Sogn. Tirsdag ble den riksdekkende konsesjonen for Riksblokk II tildelt A-Media AS.

Av Daniel DeNiazi | 11.12.2020 00:46:51

Radiokonsesjon: Tirsdag var A-Media AS den riksdekkene radiokonsesjonen med betegnelsen Riksblokk II. Det betyr at selskapet nå kan bygge ut DAB-dekning hvor som helst i landet.

A-Media AS hadde fra før også søkt om DAB-konsesjonen for Sogn. Selv om Riksblokk II-konsesjonen også kan brukes her, er prosjektet i Sogn innrettet for et særskilt prosjekt, som krever at konsesjonen er en del av det som kalles Lokalblokka. Det innebærer økonomisk støtte til DAB-utbygging.

– Riksblokk II er derfor best egnet i regionale større utbygginger for et mangfold av radiokanaler, mens radiokanalene på Lokalblokka først og fremst er nyttige for utbygging i distrikter med få radiokanaler. I større områder er det såpass mange radiokanaler som kan dele på driftskostnadene, at støtten ikke er nødvendig for å etablere virksomheten, forklarer daglig leder Egil M Solberg.

I det som heter statsstøtte regulativet skal det ikke tildeles støtte til prosjekter som kan gjennomføres uten slik støtte.

– I Hardanger har A-Media AS bygget etter det som nå blir kalt Hardanger-modellen. Konseptet er at radiokanalene på de store nettene våre i Rogaland og Vestland får tilbud om tilleggs-distribusjon i Hardanger til en svært lav pris. Dermed er det mange kanaler som bidrar til mangfoldet stortinget har ønsket å oppnå, samtidig som driftskostnadene til de lokale radioene i området blir kraftig redusert, forklarer Solberg.

Sammen med statstøtten til investeringene, oppnår A-Media AS svært lave sendekostnader for radioene med konseptet.

– Nå skal vi etablere tilsvarende utbygging i Sogn som også er et naboområde til våre eksisterende anlegg. Derfor er dette naturlig for oss å løse nå, forklarer Solberg.

Flere nyheter: