reklame for Sheiken Bowling
Menu
Et salmonella-utbrudd i Europa knyttes til de populære Kinder-sjokoladene. De fleste smittede er barn, og flere av dem har vært innlagt på sykehus, ifølge FHI. Foto: Heiko Junge / NTB

Flere Kinder-produkter trekkes på grunn av salmonella-mistanke

Ferreros Kinderegg og andre Kinder-produkter fra det norske markedet, grunnet mistanke om kobling til europeisk salmonella-utbrudd.

Av NTB | 06.04.2022 15:19:28

Medisin og helse: Tilbaketrekkingen gjelder Kinder Surprise, både enkle og i trepakning, Kinder Mini Eggs, Kinder Surprise Maxi og Kinder Schokobons. Produktene som trekkes, har best-før-datoer som strekker seg fra april til oktober i år.

Årsaken er mistanke om sammenheng med et pågående salmonella-utbrudd i flere europeiske land, skriver Mattilsynet i en pressemelding onsdag.

De fleste smittede er barn, og flere av dem har vært innlagt på sykehus, ifølge Folkehelseinstituttet. Det er så langt påvist smitte hos 126 personer i åtte europeiske land, deriblant ett tilfelle i Norge.

I flere land er produktene allerede trukket fra markedet. Norske forbrukere som har kjøpt produktene, oppfordres til å kaste dem eller levere dem tilbake i butikken.

Flere nyheter: