reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
FOTO: Sveio kommune

– Flere kan være smittet i Sveio

- Flere personer ved Vikse skule har vist tegn til å kunne være smittet med Covid-19. Disse er nå blitt bedt om å la seg teste, opplyser kommunelege Ståle Andreassen.

Av Egil M Solberg | 22.05.2020 14:07:26

Koronakrise: Kommunen satte i gang smittesporing etter at en elev fikk påvist covid-19 smitte tidligere i uken.

Siden den gang er det avdekket at flere personer har vist symptomboer på å kunne være smittet.

– Dette varierer fra lette til kraftigere symptomer. Det er gjort tester av disse som vi venter svar på i morgen, sier kommunelegen til Radio Haugaland.

Alle som har hatt mistanke om at de kan være smittet har fått tilbud om å bli testet.

Sveio kommune har inngått et samarbeid med Tysvær kommune om testing for koronavirus. Innbyggere i Sveio kommune som innfrir de til en hver tid gjeldende testkriteria skal testes i Aksdal.

Skoleklasse i karantene

En skoleklasse på cirka 20 elever og tre lærere ved Vikse skule i Sveio er satt i karantene etter at en elev har testet positivt på covid-19 denne uken.

– Alle foresatte skal ha fått informasjon om situasjonen og hva de må foreta seg. Aktuelle medelever har blitt kontaktet med beskjed om at de må i karantene, opplyser Sveio. Meldingen har også gått ut til foresatte ved andre skoler i kommunen.

Det er planlagt Normal drift av Vikse skole er planlagt fra mandag.

– Vi håper å ha oversikt før mandag. Da vil det være klart også hvilke tiltak vi eventuelt må iverksette, sier legen til Radio Haugaland.

Hør intervjuet på vår Podcast

Flere nyheter: