Menu
Mens det blåste kraftig på Østlandet, var de fleste fjellovergangene i Sør-Norge søndag morgen stengt som følge av forholdene. Riksvei 7 over Hardangervidda er fortsatt stengt. Slik ser det ut ved Leiro søndag formiddag. Foto: Statens vegvesen / NTB scanpix

Flere isolert etter ras på Osterøy

Flere bygder er isolert som følge av et jordras på nordsiden av Osterøy i Vestland lørdag kveld.

Av NTB | 16.02.2020 12:16:10

Økonomi og næringsliv: Politiet har ikke oversikt over mange personer som er berørt, men bare i ett av områdene på øya skal rundt 15 personer være isolert, skriver Bergens Tidende.

Raset gikk 200 meter vest for Kallestad bro og sperrer to veier. Det er 15 til 20 meter bredt og tre meter høyt, ifølge Vegtrafikksentralen. Jordraset gikk over veien og ned til Kallestadsundet.

Veien er fremdeles sperret søndag morgen. Raset vil tidligst bli ryddet i dagslys søndag, opplyser Vest politidistrikt.

– Det er et stort ras. Vi skal ut for å sjekke området når det lysner. Ut fra hvor høyt oppe raset har gått, vil det bli vurdert om det er behov for geolog, sier trafikkoperatør Idar Sangolt ved Vegtrafikksentralen til avisen.

Politiet varslet om raset klokken 23.50 lørdag kveld etter selv å ha blitt varslet en snau halv time tidligere. Ingen personer eller biler skal ha blitt tatt av raset. Det er heller ingen hus i umiddelbar nærhet til raset.

Ved to av tilfellene er parkerte biler og hus truffet ved Drøbak. Ingen personer er truffet av trærne.

Allerede lørdag varslet Meteorologisk institutt om fare for kraftig vind over Østlandet og Telemark. I løpet av natten fikk Øst politidistrikt varsel om trær som hadde falt over veien en rekke steder. Kraftig regn og vind var årsaken.

– Det er nærmere 30 steder hvor vi har fått varsel. Varslene er stort sendt videre til lokale veimyndigheter som må rydde opp, sa operasjonsleder Karianne Knudsen i Øst politidistrikt til NTB.

Ingen hovedveier er blitt sperret som følge av trefall, bare mindre trafikkerte kommunale veier og noen fylkesveier. Ingen ulykker skal ha skjedd som følge av de nedblåste trærne.

Riksvei 7 over Hardangervidda er fortsatt stengt, skriver Vegtrafikksentralen.

Fylkesvei 52 over Hemsedalsfjellet og E134 over Haukelifjell er åpen, men bare for kolonnekjøring.

I Midt-Norge melder Statens vegvesen om at fylkesvei 705 mellom Stuggudal og Brekken i Tydal er stengt på grunn av uvær. E6 over Dovrefjell ble stengt sent lørdag kveld og omkjøring ble skiltet til riksvei 3 gjennom Østerdalen, men klokka 6.30 ble veien over fjellet åpnet igjen.

Kraftig vind og nedbør over Sør-Norge natt til søndag førte til meldinger om 30 trær over veiene i Østfold og Follo. Bare siden klokken åtte søndag morgen, har det kommet inn seks nye meldinger om nedblåste trær, opplyser Øst politidistrikt.

Mens det blåste kraftig på Østlandet, var de fleste fjellovergangene i Sør-Norge søndag morgen stengt som følge av forholdene. Like før klokken 12 søndag var flere veier gjenåpnet.

(©NTB)

Flere nyheter: