Menu
Folk venter i flere timer på å slippe inn til bisettelsen av Ari Behn i Oslo domkirke. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix.

Flere i kø for Ari Behns bisettelse

Tilreisende fra Haugalandet er kommet til Oslo for å delta i Ari Behns bisettelse. De første var på plass utenfor domkirken allerede klokka 05.50.

Av NTB | 03.01.2020 10:40:16

Kuriosa og kjendiser: Bisettelsen begynner klokka 13 og er åpen for alle. Det er ventet fullsatt kirke og stor kø utenfor. Fredag morgen sto flere og ventet på å komme inn i kirken.

– Ari Behn var spesiell for meg, han var annerledes og prøvde ikke å være noen annen enn den han var. Han traff meg både med humoren, kunsten og litteraturen. Jeg er her i dag for å si farvel og få ro i sjelen, sier 15 år gamle Lava Stjern Schjølberg. Sammen med moren Ingjerd Stjern var hun den første som var på plass i køen.

De to har kommet ens ærend fra Røros for å være til stede under bisettelsen. Det var Lava som ville dra, så moren ble med for hennes skyld.

– Vi er veldig rojale, fastslår Elisabeth.

– Vi har støtter oppunder alt av gledelige begivenheter, og vi synes det er viktig å vise at vi også stiller opp ved triste begivenheter, sier Inger Lise.

– Han var også en som husket folk. Han kjente oss igjen da vi var i Stockholm og sa: «der er dere jo». Det var helt forferdelig å høre at han hadde tatt livet sitt, det var overraskende, selv om vi visste at han slet.

Mange av de 800 plassene i Oslo domkirke er reservert familie, venner og det offisielle Norge. Hele kongefamilien deltar i bisettelsen, i tillegg til en rekke toppolitikere.

Bisettelsen sendes direkte på NRK.

Foran i køen står også Inger Lise Kolstø fra Karmøy og Elisabeth Nesheim fra Vindafjord. De to venninnene har fulgt de kongelige i tykt og tynt og var også til stede i bryllupet til Ari Behn og prinsesse Märtha Louise i Nidarosdomen.

De mener Ari var en mann forut for sin tid som torde å vise følelser og være myk.

(©NTB)

Flere nyheter: