Menu
Det er seks kvinner og én mann i aldersgruppen 40–89 år som har søkt om erstatning etter å ha fått vaksinen. Foto: Lise Åserud / NTB

Flere har søkt erstatning etter koronavaksinering

Sju personer har søkt erstatning etter å ha fått koronavaksine i Norge. Samtlige av sakene gjelder bivirkninger etter å ha fått vaksinen.

Av NTB | 22.04.2021 07:34:13

Økonomi og næringsliv: Det er seks kvinner og én mann i aldersgruppen 40–89 år som har søkt om erstatning, melder NRK, som først omtalte saken.

Dette er de første erstatningskravene etter skader på grunn av koronavaksinen som er levert inn til Norsk pasientskadeerstatning.

– Til nå har seks kvinner og en mann søkt om erstatning etter å ha tatt koronavaksine. De er mellom 40 og 89 år. Tre av dem døde og der søker de etterlatte om erstatning, sier direktør Rolf Gunnar Jørstad i Norsk pasientskadeerstatning i en pressemelding.

En av erstatningssøkerne fikk AstraZeneca-vaksinen og en annen fikk Pfizer-vaksinen. I de fem andre sakene er det ennå ikke avklart hvilken vaksine som ble brukt.

– Søkerne beskriver bivirkninger som svimmelhet, hodepine, smerter, blodpropp og psykisk belastning etter å ha tatt koronavaksinen, sier Jørstad.

I tillegg til de som søker erstatning etter skader på grunn av vaksine, har 83 pårørende etter pasienter som døde etter koronasmitte på sykehjem og sykehus fått erstatning.

(©NTB)

Flere nyheter: