Menu
May Britt Lagesen (i midten) ber Hadia Tajik gå av som nestleder. Foto: Ned Alley / NTB

Flere fra Ap ber Tajik gå av som nestleder

May Britt Lagesen, stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet, ber Hadia Tajik gå av også som nestleder i partiet.

Av NTB | 02.03.2022 17:27:54

Politikk: Lagesen er representant på Stortinget fra Nord-Trøndelag som vara for Ingvild Kjerkol som er helseminister. Tajik går av som arbeidsminister, men vil fortsette som nestleder, sa hun på en pressekonferanse onsdag.

– Dette er en trist dag for Hadia, landet og Arbeiderpartiet. Allikevel er dette en riktig, ryddig og naturlig avgjørelse etter det som har kommet fram i mediene. Ved å trekke seg setter hun partiet først. Det må hun også gjøre med nestledervervet, sier Lagesen til Trønder-Avisa.

Samtidig vil Ingvild Kjerkol, som leder Trøndelag Arbeiderparti, ikke avklare om hun personlig har tillit til Hadia Tajik som nestleder i Ap, men hun sier hun har tillit til Støres vurderinger.

– Spørsmålet om tillit er det landsmøtet som avgjør, for alle oss som sitter i sentralstyret. Partilederen har sagt han har tillit til nestlederen, og jeg har tillit til partilederens vurderinger, sier Kjerkhol i en SMS formidlet til Aftenposten via Tajiks rådgiver.

– Uten tillit er det umulig å fortsette, skriver Sandvik i en SMS-kommentar til Adresseavisen om at Tajik gikk av som statsråd.

På spørsmål om Tajik kan fortsette som nestleder, sier han dette:

– Har ikke flere kommentarer.

Men både ordfører Erik Skjervagen i Fyresdal kommune og ordfører Per Lerøy i Austrheim kommune mener Tajik bør går av.

– Det er ikke noen forskjell på å gå av som statsråd og nestleder. Det er samme sak. Vi kan ikke ha sånt i ledelsen i vårt parti. Det lever vi ikke greit med, sier Skjervagen til VG.

– Partiet vil være best tjent med at hun også trekker seg fra nestledervervet, sier Lerøy i Austrheim kommune til NRK.

– Jeg er glad for at hun fortsetter som nestleder, skriver Innlandet Aps leder, Lise Selnes, til VG.

Også stortingsrepresentant Torbjørn Vereide fra Vestland og lederen av Rogaland Ap, Torstein Tvedt Solberg, vil at hun skal fortsette.

Det samme mener fylkesleder Frode Jacobsen i Oslo Ap.

– Jeg er glad for at hun fortsetter som nestleder i Arbeiderpartiet, men er enig i hennes vurdering om å trekke seg som arbeidsminister, sier fylkesleder Frode Jacobsen i Oslo til NRK.

Stortingsrepresentant Torstein Tvedt Solberg fra Tajiks hjemfylke Rogaland sier han har full tillit til henne i jobben både som stortingsrepresentant og som nestleder i partiet.

Også andre lokale Ap-politikere i Rogaland, blant dem Sandnes-ordfører Stanley Wirak og Stavanger-ordfører Kari Nessa Nordtun, sier de har tillit til Tajik som nestleder.

Tore O. Sandvik er fylkesordfører i Trøndelag og er den andre trønderen i Aps sentralstyre ved siden av Kjerkol. Han vil ikke svare på om Hadia Tajik kan fortsette som Ap-nestleder.

Hadia Tajik får likevel støtte fra flere fylkesledere og stortingsrepresentanter.

(©NTB)

Flere nyheter: