Menu
Det er ikke bare i fjellet at været skaper problemer. Flere lastebiler hadde trøbbel på E6 i Oslo lørdag. Og verre kan det bli søndag. Foto: Annika Byrde / NTB

Flere fjelloverganger har åpnet for trafikk, men Hardangervidda er fortsatt stengt

Både riksvei 13 over Vikafjell og fylkesvei 50 mellom Hol og Aurland ble søndag formiddag åpnet for trafikk etter å ha vært stengt på grunn av dårlig vær.

Av NTB | 18.12.2022 11:28:10

Økonomi og næringsliv: Det er søndag krevende kjøreforhold mange steder i landet. Det dårlige været førte blant annet til at flere fjelloverganger ble stengt, blant annet riksvei 13 over Vikafjell og fylkesvei 50 mellom Hol og Aurland.

Ved 10-tiden ble begge strekningene åpnet for trafikk, melder Statens vegvesen.

På riksvei 7 over Hardangervidda har det vært kraftig vind med nedbør og dårlig sikt. Veien ble ved 5.30-tiden stengt etter at det i timene før hadde vært kolonnekjøring. Her skal det gjøres en ny vurdering klokken 12.

Lørdag kveld ble også fylkesvei 55 over Sognefjellet vinterstengt, noe som også gjelder flere andre fjelloverganger. Også fylkesvei 51 Valdresflye er stengt søndag morgen. På E134 over Haukelifjell er det kolonnekjøring.

Statens vegvesen opplyser væromslag kan føre til glatte og utfordrende kjøreforhold på Østlandet. Sør i Østfold er det meldt mildvær som vil kunne gi ekstra utfordringer og glatt vei.

– Vær oppmerksom og avpass farten etter forholdene, oppfordrer vegvesenet.

(©NTB)

Flere nyheter: