Menu
Uvær stenger flere fjelloverganger natt til torsdag. Dette bildet er tatt på Strynefjellet tidligere i måneden. Arkivfoto: Statens vegvesen / NTB

Flere fjelloverganger fortsatt stengt

E6 over Saltfjellet i Nordland er nå åpen for trafikk igjen, men uvær fører fremdeles til at mange fjelloverganger er stengt.

Av NTB | 21.01.2022 01:35:57

økonomi og næringsliv: E6 over Dovrefjell ble gjenåpnet torsdag kveld etter å ha vært stengt siden onsdag kveld.

Natt til fredag åpnet også E6 over Saltfjellet for trafikk etter å ha vært stengt. Det er fortsatt uvær i området og stedvis redusert sikt på grunn av snøfokk, melder Statens vegvesen. På E6 Sennalandet er det fri ferdsel etter en periode med kolonnekjøring.

Lenger nord er europaveien derimot stengt. Ved Kvænangsfjellet i Troms og Finnmark er E6 stengt på grunn av snøskred. Vegvesenet kommer med en ny vurdering fredag klokken 12. Også fylkesvei 889 Snefjord – Havøysund i Måsøy er stengt.

E10 Bjørnfjell i Nordland ble stengt klokken 23.40 onsdag kveld og er fortsatt stengt. Det blir tatt en ny vurdering fredag klokken 7.

På fjellovergangene mellom Øst- og Vestlandet er E134 Haukelifjell og E16 over Filefjell åpnet for normal trafikk, mens det er kolonnekjøring på rv. 7 over Hardangervidda.

Det er styrt trafikkavvikling på riksvei 52 Hemsedalsfjellet, og fv. 27 Venabygdsfjellet i Ringebu kan bli stengt på kort varsel.

* Rv. 13 Vikafjellet

* Fv. 50 Hol – Aurland

* Fv. 53 Tyin – Årdal

* Fv. 705 Stugudal – Brekken

* Fv. 888 Bekkarfjord – Hopseidet

* Fv. 889 Snefjord – Havøysund

* Fv. 890 Kongsfjordfjellet

* Fv. 891 Båtsfjordfjellet

* Fv. 98 Ifjordfjellet

* E69 Skarsvåg – Nordkapp

* Rv. 7 over Hardangervidda

* Rv. 52 Hemsedal (styrt trafikkavvikling)

(©NTB)

Flere nyheter: