Menu
Foto: Heiko Junge / NTB

Flere elever smittet på skolene

Flere elever på Hauges skole i Haugesund har fått påvist koronasmitte. Elever og lære i 1.–4. trinn må i karantene. Også ved Frakkagjerd skole i Tysvær har en elev fått påvis smitte.

Av Egil M Solberg | 13.03.2021 11:47:32

Koronapandemi: Både elever og ansatte ved skolen er rammet igjen. Samme skole hadde smittetilfeller tidligere i uken også.

Alle trinnene fra 1.–4. på Hauge skole er tatt ut. I tillegg er en elev i ungdomsskole-trinnet på Hauge i isolasjon. Dette fremkommer av en melding fra skolesjef Gjertrud Elise Røvær sendt ut til foresatte og ansatte lørdag formiddag.

– En elev ved 1. trinn, 2. trinn og 3. trinn ved Hauge skole er diagnostisert med covid-19 og er satt i isolasjon, står det å lese i meldingen.

Alle elever og ansatte i 1. – 4. klasse skal i karantene, blir det opplyst. Karantenen varer til og med lørdag 20. mars.

– En elev på 8. trinn ved Hauge skole er satt i isolasjon med «sannsynlig» covid-19, opplyser skolesjefen.

Elever og ansatte på 8. trinn er dermed satt i ventekarantene inntil prøvesvar foreligger.

Det var onsdag kveld denne uken at det først ble oppdaget et smittetilfelle. Da var det snakk om en elev på småskoletrinnet.

Smitte på skole også i Tysvær

En ny ansatt ved Fjellhaug barnehage har testet positivt. Denne er koblet til samme avdeling som det ble påvist smittet i går og det er derfor ikke flere barn som må i karantene.

En elev på Frakkagjerd barneskole har testet positivt og dette medfører at to klasser må i karantene. De aktuelle elevene og lærerne tester seg i dag lørdag.

Foreløpige undersøkelser viser stor sannsynlighet for at dette er et mer smittsomt mutert virus.

Ut i fra smittesporingen som er gjort, må 4.trinn gå i karantene, heter det i en melding fra kommunen.

Familier vil få beskjed fra kommunen om hvordan de skal forholde seg. I mange tilfeller praktiseres dette med at  husstandsmedlemmene må i vente-karantene. Det vil si at de må være i karantene inntil første prøvesvar foreligger på eleven.

Flere ansatte vil også bli berørt og vil bli satt i karantene, opplyser skolen.

I løpet av helgen vil flere elever og ansatte teste seg.

Omfattende smittesporing og testing foregår gjennom helgen.

Flere nyheter: