Menu
Vektere har observert bruken av munnbind på Ruters busser, trikker og T-baneavganger. Illustrasjonsfoto: Thomas Brun / NTB

Flere dropper munnbind på Ruter-avganger med få reisende

Andelen i Oslo som bruker munnbind på trikk, buss og T-bane med relativt få passasjerer, har gått ned fra påsken og utover, ifølge en telling.

Av NTB | 18.04.2021 04:34:19

Økonomi og næringsliv: Ifølge Aftenposten lå munnbind-bruken på 100 prosent på avganger med mange passasjer i uke 14. I hele år har andelen ligget på 98 prosent eller høyere.

Fram til uke 12 var andelen også relativt høy (96 prosent) på avganger med færre passasjerer. Men siden da har den falt kraftig – til 91 prosent i uke 13 og 86 prosent i uke 14.

Pressevakt Knut-Martin Løken i Ruter understreker at målingene utføres i en tidsbegrenset periode og for å gi en indikasjon, samt at enkeltavganger med lavere bruk av munnbind i påsken vil gi større utslag, fordi det var færre avganger da.

– Vi mener derfor at en dupp fra 96 til 86 prosent på avganger med få reisende ikke er alarmerende i seg selv, men vi vil følge nøye med på utviklingen fremover, sier pressevakten til Aftenposten.

(©NTB)

Flere nyheter: