Menu
Hyppige hytteturer bidro til en kraftig økning i antall innenlandsreiser i årets første kvartal, ifølge SSB. Illustrasjonsfoto: Halvard Alvik / NTB

Flere dro på hytta og færre dro på yrkesreiser i første kvartal

Nordmenn dro på langt flere reiser i Norge i årets første kvartal, mens antall utenlandsreiser falt med hele 97 prosent sammenlignet med fjoråret.

Av NTB | 26.05.2021 08:37:38

Økonomi og næringsliv: I første kvartal økte antall innenlandsreiser med 45 prosent, viser ferske tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

Hytteturer sto for en stor del av denne økningen.

– Vi liker å være på hytta. Økningen er ikke spesielt uventet ettersom det i år har vært svært strenge restriksjoner mot å reise utenlands, sier SSB-rådgiver Guro Henriksen.

Antall utenlandsreiser er det laveste som er mål siden SSB startet med undersøkelsen i 2002.

Første kvartal i fjor viste helt normale tall fram til de første reiserestriksjonene ble innført i mars. Kort tid etterpå ble også det mye omtalte hytteforbudet innført, noe som bidro til at nordmenns reisevirksomhet også innenlands ble begrenset i mars og april i fjor.

Når det gjelder yrkesreiser ble dette halvert innenlands, mens det for utenlandsreiser falt med hele 91 prosent. Hjemmekontor og digitale løsninger for møter bidro til det kraftige fallet, skriver SSB.

(©NTB)

Flere nyheter: