Menu
En demonstrant holder opp en plakat med teksten «Monusco, dra med en gang» under protester mot FNs fredsbevarende styrke i Kongo mandag. Foto: Moses Sawasawa / AP / NTB

Flere døde i nye protester mot FN i Kongo

Tre FN-soldater og sju sivile er drept i nye protester mot FN øst i Kongo. Lenger sør i landet ble minst fem demonstranter drept i opptøyer.

Av NTB | 26.07.2022 19:10:42

Politikk: To av de døde FN-soldatene kom fra India, og en var fra Marokko, opplyste Paul Ngoma i det kongolesiske politiet tirsdag. Demonstrasjonen fant sted i byen Butembo øst i Kongo.

Tidligere tirsdag ble det meldt at minst fem demonstranter ble drept og rundt femti såret i opptøyer ved en FN-base i byen Goma, som ligger sør for Butembo i Øst-Kongo.

Demonstrantene krever at FN-styrken må gjøre mer for å stanse volden i regionen.

I Goma avfyrte sikkerhetsstyrkene varselskudd mot demonstrantene for å stoppe angrepene ved basen, ifølge talsperson for Kongos regjering, Patrick Muyaya. Det er ikke klart hvordan demonstrantene ble drept.

Hundrevis av demonstranter sperret veier og ropte slagord mot FN før de trengte seg inn i FN-styrken Monuscos hovedkvarter i Goma mandag. Mens uroen pågikk, ble FN-soldatene hentet ut av basen med helikoptre mens sikkerhetsstyrkene brukte tåregass for å drive inntrengerne tilbake.

Monusco er en av verdens største fredsbevarende styrker, men har blitt kritisert øst i Kongo for at de ikke har klart å stoppe angrep som stadig krever sivile liv. Flere enn 120 væpnede grupper er aktive i området.

(©NTB)

Flere nyheter: