Menu
Flere bygninger er ødelagt etter tornadoen i Tsjekkia. Her fra landsbyen Moravska Nova Ves. Liv har gått tapt som følge av uværet, ifølge lokale myndigheter. Foto: Vaclav Salek / CTK via AP / NTB

Flere døde etter at tornado herjet i Tsjekkia

En tornado har torsdag jevnet flere hus med jorden i sørøstlige Tsjekkia. Flere er døde, og flere titalls er skadd.

Av NTB | 25.06.2021 02:08:55

Ulykker og naturkatastrofer: – Vi må dessverre bekrefte at det er flere døde, men det er uklart akkurat hvor mange, sa Hedvika Kropackova, som er talskvinne for de lokale nødtjenestene.

– De første estimatene var at mellom 100 og 150 var skadd, men slik ting ser ut nå, tror vi det er snakk om flere titalls, la hun til.

Sykehuset i byen Hodonin, som ligger på grensa mellom Tsjekkia og Slovakia, opplyste imidlertid at det hadde behandlet opp mot 200 skadde.

– Alle tilgjengelige redningsenheter er i arbeid eller beveger seg til Hodonin-regionen, der flere kommuner er rammet av en tornado, tvitret innenriksminister Jan Hamacek.

Østerrikske og slovakiske nødtjenester bistår redningsarbeidet, og det tsjekkiske forsvaret er rekvirert.

Tornadoen og store haglbyger rammet flere byer og landsbyer, blant dem Hodonin, der uværet i tillegg til skadene som er blitt påført folk, også ødela et gamlehjem og den lokale dyrehagen.

Tornadoen førte også til omfattende strømbrudd og trafikkproblemer. En viktig kraftlinje falt og havnet på tvers av en stor motorvei som går mellom Tsjekkias hovedstad Praha og Slovakias hovedstad Bratislava.

Videobilder fra regionen viser omfattende skader, med ødelagte bygg og biler, trær som har blitt revet av ved rota, og flere branner, med tjukk, svart røyk. Guvernør Jan Grloich omtalte det som «et helvete» etter å ha besøkt regionen.

(©NTB)

Flere nyheter: