Menu
To kvinner og en gutt i Al-Hol-leiren nord i Syria i helgen. Foto: Baderkhan Ahmad / AP / NTB

Flere døde av korona i Al-Hol-leiren

Minst to mennesker i Al-Hol-leiren i Syria har dødd av covid-19 de siste ukene, ifølge leirledelsen.

Av NTB | 03.05.2021 17:24:36

Medisin og helse: Jaber Mustafa i leirledelsen sier til nyhetsbyrået AP at smitteutbruddet skaper bekymring. 19 personer som har testet positivt, er plassert i isolat.

Rundt 60.000 mennesker er internert i Al-Hol, og mange av dem er kvinner og barn i familie med IS-medlemmer. De fleste kommer fra Syria og Irak, men om lag 10.000 kommer fra andre land.

Ifølge Aftenposten var det til sammen fire norske kvinner og fire norske barn i leirene Al-Hol og Roj i Nord-Syria i desember i fjor.

Etter en drapsbølge i Al-Hol tidligere i år igangsatte kurdiske styrker en sikkerhetsoperasjon i leiren, med støtte fra amerikanske styrker. Minst 125 mistenkte ble pågrepet.

Mustafa hevder sikkerhetssituasjonen er mye bedre nå. Det skal kun ha vært ett drap og ett drapsforsøk etter at operasjonen ble avsluttet. Hjelpeorganisasjoner har igjen fått tilgang til leiren.

Tidligere har det amerikanske militæret opplyst at målet med operasjonen var å hindre IS i å operere inne i leiren.

Én av flere norske personer som har vært internert i Al-Hol tidligere, er kvinnen som er tiltalt for IS-deltakelse i Oslo tingrett. Aktor mener hun bør dømmes til fire års fengsel.

(©NTB)

Flere nyheter: