reklame
Menu
Foto: Thomas Winje Øijord / NTB scanpix

Flere departement i USA rammet i hackerangrep

Det amerikanske sikkerhetsdepartementet, utenriksdepartementet og det nasjonale helseinstituttet er også rammet i et stort dataangrep, skriver Washington Post.

Av NTB | 15.12.2020 07:30:25

Kriminalitet og rettsvesen: Amerikanske myndigheter bekreftet mandag det som er ett av de mest sofistikerte angrepene på flere år. Blant annet brøt hackere seg inn i epostsystemet til finansdepartementet og handelsdepartementet.

Nå har det amerikanske sikkerhetsdepartementet, utenriksdepartementet og det nasjonale helseinstituttet også kommet inn på den stadig lengre listen over rammede etater og selskaper.

Angrepet har pågått i flere måneder og er følge Washington Post utført av russiske hackere. Skadeomfanget etter datainnbruddene er ikke kjent, men det er trolig omfattende, ifølge eksperter.

At sikkerhetsdepartementet, som er ansvarlig for å beskytte USA mot fysiske angrep og dataangrep, også er angrepet understreker hvor omfattende og sofistikert angrepet var og stiller spørsmål ved den føderale nettsikkerheten, påpeker avisen.

Angrepet ble avslørt kun dager etter at sikkerhetsselskapet Fireeye fortalte at hackere hadde brutt seg inn og stjålet selskapets eget hacker-verktøy. Fireeyes kunder består blant annet av føderale, statlige og lokale myndigheter og internasjonale selskapet.

(©NTB)

Flere nyheter: