Menu
Danmarks statsminister Mette Frederiksen under mandagens pressekonferanse, der det igjen ble varslet smitteverntiltak for å få bukt med økende koronasmitte. Foto: Olafur Steinar Gestsson / Ritzau Scanpix via AP / NTB

Flere dansker bestiller vaksinetime etter koronapass-varsel

Det kan virke som statsminister Mette Frederiksens koronapressekonferanse mandag gjorde inntrykk: Det er registrert en stor økning i vaksinebestillinger.

Av NTB | 09.11.2021 19:23:15

Medisin og helse: Det er registrert omtrent 3,5 ganger flere timebestillinger for koronavaksine mandag enn dagen før, opplyser helseminister Magnus Heunicke (S) på Twitter.

Drøyt 37.000 dansker bestilte time mandag. Det er langt mer enn dagen før, da det var rundt 10.000 bestillinger. Bestillingene gjelder både for første, andre og tredje dose.

Oppgangen kom etter pressekonferansen om koronasituasjonen i landet. Da varslet Frederiksen nye nasjonale tiltak.

– Vi har en imponerende høy oppslutning om vaksinene i Danmark, men det er ikke nok. Det er nødvendig at de siste blir med nå. For selv om vaksinene virker, så stopper de ikke smitten, sa Frederiksen. Hun varslet også at regjeringen vil innføre krav om koronapass i en rekke sammenhenger.

Ifølge Ritzau går Folketinget inn for å igjen erklære covid-19 som en samfunnskritisk sykdom, i første omgang i fire uker.

(©NTB)

Flere nyheter: