Menu
Det brenner i en bolig i Larvikgaten i Tønsberg søndag morgen. Foto: Vestfold Interkommunale Brannvesen / NTB scanpix

Flere branner etter lynnedslag: – Det har vært kaos

Brannvesenet i Vestfold har søndag morgen rykket ut til flere branner og brannalarmer. Lynnedslag er trolig årsak til brannene.

Av NTB | 28.06.2020 10:04:46

Ulykker og naturkatastrofer: – Det har vært litt kaos her, for å si det mildt, sier vaktleder Arild Reinhartsen ved Sørøst 110-sentral til NTB.

I løpet av kort tid søndag morgen har brannvesenet i Vestfold rykket ut på flere meldinger om brann og automatiske brannalarmer.

– Bare siden jeg kom på jobb like før klokken 7 har vi rykket ut til tre branner. Det har haglet på med henvendelser, sier Reinhartsen i 7.30-tiden.

Søndag morgen brenner det i en gammel låve i Kodal i Sandefjord. Ingen personer eller dyr er i bygget, og brannvesenet har kontroll.

Det brenner også i en gammel hytte i Andebu i Sandefjord. Det var ingen personer i hytta.

Det brenner også i loftsetasjen i en bolig i Larvikgaten i Tønsberg. Brannmannskaper fra tre stasjoner er på stedet og jobber med slokking. Det var ikke personer i boligen da brannen startet.

Samtidig har en rekke automatiske brannalarmer i distriktet ført til utrykninger.

– Det er ikke fare for liv og helse i noen av brannene, sier Reinhartsen, som foreløpig ikke kan si noe sikkert om årsaken til brannene.

– Men det lyner fælt her nå, så det er nærliggende å tro at det har sammenheng med været, sier han.

(©NTB)

Flere nyheter: