reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Migranter og flyktninger flykter fra brannene i Moria-leiren på Lesvos. Foto: Panagiotis Balaskas / AP / NTB scanpix

Flere branner i Moria-leiren

Det brenner på den greske øya Lesvos, og ifølge lokale medier og innlegg på sosiale medier er flere av dem i asylleiren Moria. Folk flykter fra leiren.

Av NTB | 09.09.2020 04:07:57

Politikk: Avisen Lesvos Post meldte ved midnatt om at det brenner flere steder på Lesvos, i tillegg til at det har oppstått brann i Moria-leiren. Det ble også meldt om at det var hørt skudd og om opptøyer i leiren, skriver TV 2.

Migranter og flyktninger har blitt evakuert bort fra brannene, opplyser myndighetene til nyhetsbyrået AP. Det er ikke klart hvordan brannene startet, og det er ikke meldt om skadde.

Ifølge videoer publisert på Facebook av organisasjonen Stand by Me Lesvos, brenner det flere steder. Det ble også meldt om folk som hindret brannvesenet i å komme til for å slukke, og om migranter og flyktninger som nektes adgang til en landsby i nærheten.

Shirin Tinnesand jobber for Stand by Me Lesvos på Lesvos. Hun forteller om kaotiske tilstander.

– Hele leiren står i brann. Klokken halv tolv fikk jeg beskjed om at det brant fem steder. Disse brannene har bare spredt seg. Mer blir satt fyr på hele tiden. Det er kaos, sier Tinnesand til TV 2.

I helgen ble det for første gang påvist koronasmitte i Moria-leiren på Lesvos, der det nå er iverksatt omfattende testing og smittesporing. Den overfylte leiren som huser nær 13.000 mennesker, ble satt i karantene fram til 15. september. Kun sikkerhetspersonell fikk slippe inn etter å ha fått målt kroppstemperaturen.

(©NTB)

Flere nyheter: