Menu
Førstestatsadvokat Petter Nordeng i Økokrim opplyser at politiet i fjor startet etterforskning av 86 bedragerisaker knyttet til utnyttelse av støttetiltak i forbindelse med koronapandemien. Foto: Thomas Winje Øijord / NTB

Flere bedrifter anmeldt for å ha lurt til seg koronastøtte

Flere bedrifter prøvde i fjor å lure til seg koronastøtte ved å lyve om permitteringer. Politiet har registrert 86 bedragerisaker knyttet til pandemien.

Av NTB | 16.02.2021 17:53:37

Økonomi og næringsliv: – Flertallet av sakene gjaldt bedrifter som registrerte permitterte ansatte som de ikke engang hadde, sier førstestatsadvokat Petter Nordeng i Økokrim til P4.

På denne måten har bedrifter fått opp mot 40.000 kroner i måneden per registrert permittert ansatt. Selv om bedriften i utgangspunktet altså ikke hadde ansatte.

De store støtteordningene til bedriftene ble trolig en stor fristelse for mange kriminelle, og politiet tror denne typen svindel vil fortsette i lang tid.

– Spørsmålet er hvor lenge disse støtteordningene varer, og de kan tenkes å fortsette en god stund etter at samfunnet er vaksinert, for de skal jo kompensere for kostnader man har hatt tilbake i tid, sier Nordeng.

(©NTB)

Flere nyheter: