Menu
Det er ventet rundt 150.000 fotballfans i Sevilla til europaligafinalen mellom Rangers og Eintracht Frankfurt onsdag kveld. Foto: Angel Fernandez / AP / NTB

Flere arrestert foran hektisk finalekveld i Sevilla – politiet frykter problemer

Fem Eintracht Frankfurt-supportere er pågrepet foran europaligafinalen mellom Frankfurt og Rangers. Hete og 150.000 fotballfans gir spansk politi hodebry.

Av NTB | 18.05.2022 12:46:02

Sport: Ifølge politiet var de fem arresterte fra en gruppe på 200 Frankfurt-fans som natt til onsdag angrep Rangers-tilhengere. De hadde også kastet bluss, bord og flasker mot politifolk.

Politisjef Juan Carlos Castro har i spanske medier blitt sitert på at han frykter «alvorlige problemer». Han kaller kampen den vanskeligste på mange år i Sevilla.

Gradestokken i den sørspanske byen skal trolig opp mot 36 grader i løpet av kvelden, og det er ventet at mange supportere vil innta byens puber.

– Det er for mange mennesker som har fått i seg for mye alkohol. De fleste av dem er uten kampbillett. Det kan føre til store problemer, sier Castro.

Det er antatt at rundt 150.000 personer har turen til Sevilla for å støtte sine lag, der 100.000 av dem skal være Rangers-fans.

Det europeiske fotballforbundet har delt ut 10.000 billetter til hvert lag, og det er dermed ventet at rundt 100.000 vil oppholde seg i gatene mens finalen spilles.

Det blir satt opp to «fansoner» i vertsbyen, der 20.000 fra hver klubbs tilhengerbase kan oppholde seg om de ikke har billett.

(©NTB)

Flere nyheter: