reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
California, Arizona, Texas og Florida rapporterte onsdag om til sammen 36.000 nye smittetilfeller samtidig som virusrestriksjoner innføres igjen flere steder. Her suser en kvinne med munnbind gjennom Chinatown i San Francisco på elsparkesykkel. Foto: Jeff Chiu / AP / NTB scanpix

Flere amerikanske delstater med rekordhøye smittetall

California, Arizona, Texas og Florida rapporterte onsdag om til sammen 36.000 nye smittetilfeller samtidig som virusrestriksjoner innføres igjen flere steder.

Av NTB | 16.07.2020 03:32:59

Medisin og helse: California opplevde det nest høyeste smittetallet på én dag og også den nest verste dagen målt i dødsfall. Mer enn 11.000 nye tilfeller ble registrert i delstaten, en øking på 3,3 prosent, ifølge myndighetene.

Delstaten på USAs vestkyst registrerte også 140 nye dødsfall. Til sammen ble det i California, Arizona, Florida og Texas meldt om 450 dødsfall knyttet til koronapandemien i landet.

Alabama opplevde sin dødeligste dag så langt med 40 nye dødsfall, og myndigheten i delstaten sier det nå blir påbudt å bruke munnbind.

I Texas, som igjen satte en ny rekord i daglige koronasmittede, ble 10.800 nye smittetilfeller registrert. Den republikanske guvernøren Greg Abbott har i økende grad oppfordret til bruk av munnbind for å hindre at delstaten blir stengt ned, noe han heller ikke utelukker.

Florida passerte 300.000 bekreftede smittetilfeller og meldte om 10.181 nye tilfeller onsdag. Den daglige dødsraten fortsetter også å stige. I større byer er det nå innført påbud om bruk av munnbind, men guvernør Ron DeSantis har nektet å innføre et påbud som gjelder for hele delstaten.

Over 3,6 millioner amerikanere er bekreftet smittet av koronaviruset og 140.140 har så langt dødd i pandemien, viser oversikten fra Worldometers.

(©NTB)

Flere nyheter: