Menu
California, Arizona, Texas og Florida rapporterte onsdag om til sammen 36.000 nye smittetilfeller samtidig som virusrestriksjoner innføres igjen flere steder. Her suser en kvinne med munnbind gjennom Chinatown i San Francisco på elsparkesykkel. Foto: Jeff Chiu / AP / NTB scanpix

Flere amerikanske delstater med rekordhøye smittetall

California, Arizona, Texas og Florida rapporterte onsdag om til sammen 36.000 nye smittetilfeller samtidig som virusrestriksjoner innføres igjen flere steder.

Av NTB | 16.07.2020 03:32:59

Medisin og helse: California opplevde det nest høyeste smittetallet på én dag og også den nest verste dagen målt i dødsfall. Mer enn 11.000 nye tilfeller ble registrert i delstaten, en øking på 3,3 prosent, ifølge myndighetene.

Delstaten på USAs vestkyst registrerte også 140 nye dødsfall. Til sammen ble det i California, Arizona, Florida og Texas meldt om 450 dødsfall knyttet til koronapandemien i landet.

Alabama opplevde sin dødeligste dag så langt med 40 nye dødsfall, og myndigheten i delstaten sier det nå blir påbudt å bruke munnbind.

I Texas, som igjen satte en ny rekord i daglige koronasmittede, ble 10.800 nye smittetilfeller registrert. Den republikanske guvernøren Greg Abbott har i økende grad oppfordret til bruk av munnbind for å hindre at delstaten blir stengt ned, noe han heller ikke utelukker.

Florida passerte 300.000 bekreftede smittetilfeller og meldte om 10.181 nye tilfeller onsdag. Den daglige dødsraten fortsetter også å stige. I større byer er det nå innført påbud om bruk av munnbind, men guvernør Ron DeSantis har nektet å innføre et påbud som gjelder for hele delstaten.

Over 3,6 millioner amerikanere er bekreftet smittet av koronaviruset og 140.140 har så langt dødd i pandemien, viser oversikten fra Worldometers.

(©NTB)

Flere nyheter: