Menu
Sju personer ble skadd i en eksplosjon i bygget til Returkraft på Langemyr i Kristiansand torsdag. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Flere alvorlig skadd i eksplosjon på gjenvinningsanlegg i Kristiansand

I alt sju personer er kjørt til sykehus etter at en tømmebil eksploderte i bygget til Returkraft på Langemyr i Kristiansand. Flere er alvorlig skadd.

Av NTB | 24.06.2021 13:09:03

Ulykker og naturkatastrofer: Sørlandet sykehus Kristiansand opplyser at flere av de sju er alvorlig skadd, og at noen vil bli overflyttet til Haukeland universitetssjukehus i Bergen og Ullevål sykehus i Oslo for videre behandling.

De skadde får behandling for brann- og eksplosjonsskader, samt røykskader.

– Etter eksplosjonen begynte det å brenne i en bunkers som er der hvor man tømmer. Anlegget skal nå stenges ned, sier Harv til avisen.

Ifølge Agder politidistrikt inneholdt tankbilen oljeholdig slam. Årsaken til hendelsen er fortsatt uklar.

I 15.30-tiden fikk NTB opplyst at brannmannskapene trolig vil være på stedet i flere timer framover.

– Vi er der med mannskap og biler, men har kontroll med tanke på spredning, sier brannsjef i Kristiansand, Jan Røilid til NTB.

Brannsjefen opplyser at brann i avfallsanlegg er krevende og at det derfor er vanskelig å si når den er klarert. Brannvesenet i Kristiansand fikk bistand av en brannbil fra Avinor Kjevik i slukningsarbeidet.

– Det har vært uvurderlig hjelp, sier Røilid.

Agderposten skriver at deler av en vegg er borte etter eksplosjonen, og at det steg svart røyk opp fra bygget, som kunne ses mange kilometer unna.

Returkraft opplyser til NRK at brannen skal ha oppstått i vanlig husholdningsavfall, som blir gjort om til strøm og varmeenergi.

Det er kun ett år siden det sist brant i det samme bygget. Da brant det i en bunker som sorterer søppel.

Økonomisjef Lars Erik Harv i Returkraft opplyser til VG at det var en tømmebil som eksploderte inne i hallen.

Politiet fikk melding om eksplosjonen rett før klokka 10. Halvannen time senere hadde brannvesenet kontroll over ilden, men det brant fortsatt i den delen av anlegget der avfall og søppel håndteres.

Mellom 20 og 30 personer ble evakuert fra bygget. De aller fleste kom seg ut ved egen hjelp.

Flere nyheter: