Menu
Norges Henrik Flåtnes fikk opp 7,83 som holdt til xx.-plass i EM. Foto: Jessica Gow / TT / NTB

Flåtnes på sjetteplass lengdefinalen – Bratseth-Kiplesund endte sist

Ingar Bratseth-Kiplesund hadde tre døde forsøk i lengdefinalen, mens Henrik Flåtnes' 7,83 holdt til sjetteplass i friidretts-EM i München.

Av NTB | 16.08.2022 22:10:45

Sport: Flåtnes fikk opp 7,47 meter i sitt første forsøk og økte til 7,50 meter i sitt neste. Tønsberg-utøveren har 7,89 som årsbeste slo til med 7,83 i sitt tredje sprang, Med det var han inne blant de åtte som fikk seks sprang i finalen.

Han hadde tre hårfine døde sprang i sine to neste forsøk som alle var i underkant av åtte meter.

Bratseth-Kiplesund hadde tre døde sprang i sine forsøk. Trønderen hadde problemer med å treffe planken og endte sist av de tolv utøverne i finalen.

– Uflaks. Jeg lovte meg selv å være offensiv i finalen, hvis ikke hadde man ikke noe her å gjøre. Etter to døde satset jeg alt i det siste. Det var litt stang ut. Jeg følte likevel at jeg hadde noe her å gjøre. Hadde jeg truffet så hadde jeg vært topp seks, sa trønderen til NTB.

Det ble gresk favorittseier ved Miltiadis Tentoglou. Etter et dødt første hopp slo han til med 8,23 i sitt neste sprang.

Han økte til 8,35 og 8,52. Sølvet gikk til briten Jacob Fincham-Dukes med 8,06. Det samme hadde svenske Thobias Montler som tok bronsen, og franske Jules Pommery. Briten hadde det lengste annet hopp av de tre.

(©NTB)