Menu
En lastebil og en personbil kolliderte, og personbilen begynte å brenne. Her jobber krimteknikere på stedet etter ulykken. Foto: Ørn E. Borgen / NTB

Flå og Krødsherad i sorg etter dødsulykke

Tre mennesker omkom i ulykken i Flå kommune mandag kveld. Både Flå og Krødsherad er i sorg etter en av de verste trafikkulykkene på riksvei 7 i nyere tid.

Av NTB | 24.08.2021 15:51:54

Ulykker og naturkatastrofer: – Vi er helt numne av sjokk, sier ordfører Merete H. Gandrud i Flå til Hallingdølen.

Nødetatene fikk melding om ulykken midt mellom Nesbyen og Hønefoss klokka 22.21 mandag kveld. En lastebil og en personbil kolliderte, begge havnet utenfor veien, og personbilen begynte å brenne.

Alle de tre i bilen omkom på stedet. Politiet har ikke gått ut med identitet eller tilhørighet, men både Flå og Krødsherad har satt krisestab.

– Det er en stor tragedie som har rammet Flå og Krødsherad sent i går kveld. Det jobbes med sikker identifikasjon av de omkomne, og det innebærer at vi ikke kan gå ut med navn og tilhørighet før politiet frigir dette, heter det i en pressemelding undertegnet Gandrud og ordfører i Krødsherad Knut Martin Glesne.

I Flå er kommunestyresalen åpen for ungdommer og andre som vil samles etter ulykken fra klokka 15 og utover ettermiddagen, mens i Krødsherad åpnes Krøderen skole klokka 18.

Flaggene er heist på halv stang ved både kommunehus og skole.

– Tankene våre går til familiene deres, sier ordfører Gandrud.

– De er ennå ikke formelt identifisert, derfor kan vi ikke gå ut med noe informasjon ennå, sa politistasjonssjef Brit Fyksen i Hallingdal til NTB tirsdag formiddag.

Personbilen fremstår som totalvrak etter den voldsomme kollisjonen og den påfølgende brannen.

– Vi driver med tekniske undersøkelser på ulykkesstedet. Det kan hende veien vil være stengt ut dagen, men det er vanskelig for meg å si nå, sier hun til NTB.

For personbiler er det omkjøring via fylkesvei 2900. Tunge kjøretøy anbefales å bruke E16 gjennom Valdres.

I rundkjøringen ved Gol var det tirsdag mannskaper ute for å dirigere trafikken riktig vei, skriver Hallingdølen.

I begge kommunene har det vært møter i krisestab og i psykososialt kriseteam.

Politiet opplyser at det kan ta tid før de kan gå ut med navnet på de omkomne.

Fyksen vil ikke si noe om tilstanden til lastebilsjåføren, og sier at det også er for tidlig å si noe om årsaken til ulykken. Politiet og Statens vegvesens ulykkesgruppe jobber på stedet. Veien kommer derfor til å være stengt i lang tid.

Det var godt vær og tørr veibane på ulykkesstedet. Kollisjonen skjedde på en rett strekning, og fartsgrensen på stedet er 80 kilometer i timen.

Flere nyheter: