Menu
Fredag 17.05.2022 ble forfatter Alf Saltveit begravd ved Udland kirke i Haugesund. FOTO: Jan Gaard

FKH vil gjøre krav på Saltveit-tomt

I 2009 ga avdøde Alf Saltveit 40 mål av sin tomt til FK Haugesund. Han trodde da at klubben skulle bygge ny stadion på stedet, men eiendommen ble aldri gjort krav på - før nå.

Av Egil M Solberg | 05.10.2022 23:14:16

Saltveit: De siste årene før forfatteren døde, snakket han om å trekke tilbake tilbudet om å bygge et stadionanlegg eller lignende på Saltveit.

Han var skuffet over at at klubben ikke hadde vist noe interesse på 12-13 år. I senere år ville han bruke tomten til andre formål.

Deler av tomten klubben nå plutselig gjør krav på, vil også bli ekspropriert i forbindelse med den nye fylkesveien over området. Dermed er det uansett ikke lenger aktuelt å bygge noe fotball-anlegg, slik Saltveit i utgangspunktet hadde tenkt.

Hvor juridisk bindende overføringen av eiendommen faktisk er, er også usikkert. Nå er det advokat Ole Johan Berge som har fått oppdraget med å gjøre opp dødsboet.

Radio Haugaland kjenner til at det er flere som har kommet med krav og påstander om gaver i form av eiendom på Saltveit.

Saltveit hadde noen søskenbarn som vil arve hans verdier. Om andre har reelle rettigheter til eiendommen, må nå advokaten finne ut av.

Flere nyheter: