Menu

FKH: Triksingen nødvendig for å beholde lisens

Det ble opprettet et nytt FK Haugesund AS for å omgås reglene for klubblisens. Det forklarer største eier Ole Henrik Nesheim til Haugesunds avis.

Av Egil M Solberg | 23.04.2021 08:15:25

Fotball: Det ble registrert et nytt selskap med samme navn, FK Haugesund AS, den 19. april, like før det utsatte årsmøte den 20. april.

Der ble det vist til et overskudd på regnskapet og på den måten vist til at selskapet gikk godt og hadde god økonomi.

FK Haugesund var nummer tre i forhold til klubber som fikk mest i koronakompensasjon, bare slått av de store klubbene Rosenborg og Brann. Haugesund fikk hele 7,8 millioner.

Likevel uttales det at selskapet har en krevende økonomi og at de derfor måtte flytte de største verdiene over i et nytt aksjeselskap med samme navn.

– For å ha lisens for spill i elitedivisjonen må vi ha positiv bokført egenkapital. Denne er syltynn i det gamle AS’et, opplyser Nesheim til Haugesunds avis.

Det innrømmes imidlertid overfor avisa også at det er en risiko for eventuelle tap i forbindelse med en rettssak som tidligere medeier Arne Utvik har anlagt mot klubben. Nesheim mener derfor at de må beskytte verdier i selskapet.

– Da er vi sportslige skjermet, forklarer Nesheim til avisa.

Spørsmålet nå er om denne konstruksjonen vil bli et tema i rettsaken som er berammet den 5. mai. Det er også et spørsmål om «triksingen» blir godtatt av fotballforbundet.

Hvordan de andre eierne stiller seg til «triksingen», er også ukjent.

Eiere i FK Haugesund AS:

GENFER HOLDING AS (Nesheim) – 58,678%
RØYNEBERGSLETTA INVEST AS – 20,027%
BILLAGET INVEST AS – 10,013%
STILLASGRUPPEN AS – 6,676%
WESTCON LØFTETEKNIKK AS – 2,003%
HAUGESUND SPAREBANK – 0,801%
SPORTSKLUBBEN HAUGAR – 0,334%
AMM AS – 0,334%
SPORTSKLUBBEN DJERV 1919 – 0,334%
Johnny Eilertsen – 0,134%

Flere nyheter: