Menu
Strømprisene slår nye rekorder titt og ofte for tida. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Fjerde dag på rad med snittprisrekord på strøm på Østlandet og Vestlandet

Snittprisen for strøm blir 4,58 kroner per kilowattime (kWh) torsdag i Sørøst- og Vest-Norge. Det er ny snittprisrekord for fjerde dag på rad.

Av NTB | 24.08.2022 13:21:34

Økonomi og næringsliv: Det melder E24.

Torsdag blir det høyest strømpriser i Sørvest-Norge. Mellom klokken 18 og 19 vil strømprisen der ligge på 6,23 kroner per kilowattime (kWh), viser foreløpige tall fra nettsidene til strømbørsen Nord Pool.

I Sørøst- og Vest-Norge blir prisen 4,79 kroner per kWh på sitt høyeste, i Midt-Norge blir prisen 30 øre, og i Nord-Norge blir prisen 1,6 øre

En kilowattime tilsvarer strømbruk på én kilowatt over én time. En dusj på ti minutter bruker i snitt rundt 4,5 kWh, men det avhenger av temperatur og hvor mye vann dusjhodet leverer.

Snittprisen i landet vil torsdag ligge på 2,95 kroner per kWh. Det er 2,7 øre høyere enn på onsdag og 2,32 kroner høyere enn samme dag i fjor. Den høyeste døgnprisen på strøm torsdag finner vi i Sørvest-Norge på 5,41 kroner per kWh. Deretter kommer Sørøst- og Vest-Norge med en døgnpris på 4,58 kroner, som altså er ny rekord i disse områdene. I Midt-Norge blir døgnprisen på 1,6 ører, og i Nord-Norge blir døgnprisen på 1,3 øre.

I tillegg til spotprisen på strøm kommer forbruksavgift (16,69 øre per kWh), avgift til Enova (1 øre per kWh) og et eventuelt påslag fra strømselskapene. På toppen av det hele legges en merverdiavgift på 25 prosent, og på siden kommer nettleie. I Nordland, Troms og Finnmark er det ingen merverdiavgift på strøm, og i Finnmark og Nord-Troms slipper man også å betale forbruksavgiften.

Den laveste kWh-prisen torsdag blir mellom klokken 1 og 2 på natten i Nord-Norge, da på 0,57 øre. Prisen per kWh blir på sitt laveste i Sørøst- og Vest-Norge 4,44 kroner, Sørvest-Norge 4,51 kroner og Midt-Norge 6,8 øre

Tirsdag var maks- og minstepris i landet på henholdsvis 6,12 og 1 øre per kWh. Samme dag i fjor var den på 0,87 og 0,19 kroner per kWh

Flere nyheter: