Menu
Webcam: Statens Vegvesen

Fjelloverganger stengt i uværet

Stormen i vest skaper store problemer på fjellovergangene, der veitrafikksentralen advarer om at flere veier kan bli stengt. Uværet beveger seg nordover.

Av NTB | 09.02.2020 06:11:45

Ulykker og naturkatastrofer: Meteorologene har lagt ut satellittbilder på Twitter som viser hvordan værsystemene bygger seg opp over Nordsjøen og smeller på Norskekysten fra rundt klokka 1 natt til søndag og med full styrke fra klokka 2.

Like før klokka 6 minnet også Veitrafikksentralen i Øst om de utfordrende forholdene som venter reisende på vei vestover.

– Det ventes sterk vind og snø i fjellet i dag. Dette betyr at kjøreforholdene blir utfordrende. Sjekk status for din fjellovergang på 175.no før du legger ut på tur.

Det varslede uværet har ført til at riksvei 7 over Hardangervidda er stengt klokka 4.41, melder Veitrafikksentralen i Vest, som innførte kolonnekjøringen klokka 2.21 på grunn av ruskeværet.

Også fylkesvei 50 Hol-Aurland er stengt, mens E134 over Haukelifjell har pålagt kolonnekjøring natt til søndag. Riksvei 13 over Vikafjellet er også stengt inntil videre på grunn av værforholdene. Der vil det ikke bli gjort en ny vurdering før søndag formiddag klokka 10.

– Det er en lite beferdet vei, så slik sett bør det ikke skape så store problemer, sier operasjonsleder Morten Rebnor til NTB, og sier at stormen på for alvor begynte å merkes noen timer over midnatt.

– Det er både regn og mye blåst her nå, men foreløpig er alle broene åpne ennå. Stormen er ennå på vei inn mot fylket, og været har bare tiltatt de siste timene, sier han.

Klokka 5.40 meldte Sørvest politidistrikt at Sandnes kommune er varslet om at et tre har blåst ned på Lura og ligger delvis over Bedriftsveien der.

Politiet i Sørvest advarer klokka 3.48 trafikanter om at vind fra ugunstig retning gjør at Karmsund bru til Karmøy er utsatt. Trafikanter bes vise aktsomhet.

Meteorologene meldte lørdag på Twitter at det også ville bli nedbør i nord, der de ville ha frysende regn i nordlige deler av Nordland, samt Troms og Vest-Finnmark. Nedbøren startet i sør og brer seg nordover i løpet av natten og morgenen.

Klokka 3.20 fikk politiet i Bergen inn melding om at en stor gran har veltet i Hausdalsvegen, og de opplyser at entreprenør er på vei for å fjerne treet fra veien.

Meteorologisk institutt (MET) hadde på forhånd varslet at det ville komme store mengder nedbør lokalt i Sør-Norge natt til søndag. I Rogaland og Sunnhordland er det ventet opp mot 60–80 millimeter på ett halvt døgn, mens det er spådd 50–70 millimeter i Agder natt til søndag og litt ut på søndag. Det er utstedt rødt skredvarsel for Voss, Hardanger, Heiane og sør i Agder, mens det blåser sørlig full storm på Vestlandet med høye bølger.

(©NTB)

Flere nyheter: