Menu
Likestillings- og diskrimineringsombud Bjørn Erik Thon skal holde kurs for å få bukt med sextrakassering i fiskerinæringen. Foto: Javad Parsa / NTB

Fiskerinæringen skal kurses for å hindre seksuell trakassering

Alle de store organisasjonene i fiskerinæringen går sammen om et kursprogram som skal hindre seksuell trakassering i fiskerinæringen.

Av NTB | 17.08.2022 18:30:41

Fritid: Kurset settes opp etter at det de siste årene har vært en rekke eksempler på at unge jenter i fiskerinæringen er blitt utsatt for hets, seksuell trakassering og dårlig behandling av menn om bord i fiskebåtene, skriver Fiskeribladet.

– Det bør kanskje være obligatorisk for alle redere i norsk fiskerinæring å gå dette kurset, sier Susanne Mortensen, som tidligere har stått fram med en rekke historier om uholdbare forhold om bord i fiskebåtene.

Han har sammen med deler av næringen og fiskeriministeren jobbet med planen mot seksuell trakassering og trakassering generelt.

Norges Fiskarlags leder Kåre Heggebø er fornøyd med kurspakken som nå skal tilbys, men påpeker at de ikke kan pålegge sine medlemmer å ta kurset.

Fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran (Ap) betegner avtalen som et stort og viktig steg.

– Jeg er strålende fornøyd med at Sjøfartsdirektoratet, Likestillings- og diskrimineringsombudet og fiskeriorganisasjonene nå har en avtale om kursing for å hindre seksuell trakassering klar til signering. Trakassering hører ikke hjemme i norsk arbeidsliv, sier han.

– Formålet med kursopplegget er å bidra til økt forståelse om hva trakassering og seksuell trakassering er, og hvordan det kan bekjempes, sier likestillings- og diskrimineringsombud Bjørn Erik Thon.

– Det er det bare myndighetene som kan gjøre, men vi vil oppfordre på det sterkeste til at alle tar kurset, sier Heggebø.

(©NTB)

Flere nyheter: