Menu
Fiskeridirektoratet og politiet holder vakt for å hindre at skuelystne kommer for nær hvalrossen Freya. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB

Fiskeridirektoratet og politiet holder vakt ved hvalrossen Freya

Hvalrossen Freya har funnet veien til Bærum, hvor hun hviler i en båt. Fiskeridirektoratet og politiet er på stedet for å hindre at folk kommer for nær henne.

Av NTB | 23.07.2022 15:50:38

Kuriosa og kjendiser: Etter å ha tilbrakt store deler av uka i Frognerkilen i Oslo, dukket Freya opp på Lysaker i Bærum fredag kveld. Lørdag ettermiddag hviler hun oppe i en småbåt i Snarøykilen.

– Nå står vi vakt og samarbeider med politiet for å holde folk unna. Det er ingen grunn til å iverksette andre tiltak etter observasjonene gjort til nå, skriver Fiskeridirektoratet i en pressemelding.

Direktoratet skal observere Freya for å få kunnskap om beiting og hvilemønster. Det er informasjon som blir viktig dersom det blir nødvendig å innføre ytterligere tiltak som for eksempel flytting av Freya.

– På grunn av finværet, er det en del som ønsker å bade på stedet. Vi har tilstedeværelse der nå i samarbeid med politiet, for å veilede folk som trekker i sjøen om å være forsiktige og å holde seg på land, skriver direktoratet.

Hvalrossen Freya har fått mye oppmerksomhet i norske medier denne sommeren. Hun ble for alvor kjendis etter et besøk i Kragerø i juni, hvor hun tok seg til rette og slappet av i flere fritidsbåter. Siden har hun beveget seg nordover i Oslofjorden og helt inn til Oslo, hvor hun har vært denne uken.

(©NTB)

Flere nyheter: