reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Pierre Mignerey (til venstre) er renndirektør i Det internasjonale skiforbundet (FIS). Her med den norske sjefsmøreren Stein Olav Snesrud. Foto: Terje Pedersen / NTB

FIS står uten Lillehammer-alternativ

Det internasjonale skiforbundet (FIS) har ingen reservearrangør på plass om Lillehammer-verdenscupen må avlyses.

Av NTB | 11.11.2020 14:53:17

Sport: Rennene er satt opp tre dager første uka i desember. Kvinnehopp, langrenn og kombinert står på programmet.

– Vi må se på hva vi kan gjøre. Per nå har vi ikke noe alternativ klart, men vi sjekker ut mulige andre løsninger enn Lillehammer, sier langrennsdirektøren i FIS, Pierre Mignerey, til NTB.

Den internasjonale langrennssesongen tar til med verdenscup i finske Ruka siste helgen i november. Der er det også kombinert og hopp for menn.

FIS har store utfordringer rundt gjennomføringen av sesongen som et resultat at koronapandemien. Det er ikke lett å komme opp med alternative løsninger om Lillehammer får nei fra norske myndigheter.

Å kjøre en ny runde konkurranser i Ruka, skal være noe som diskuteres.

Det kreves et unntak fra de norske smittevernreglene for at arrangementet lar seg gjennomføre i Lillehammer. En avklaring kan komme i slutten av denne uka eller starten av neste.

Skiforbundet har tatt ytterligere grep rundt arrangementet de siste dagene og håper nye punkter i smittevernprotokollen kan bidra til at myndighetene sier ja.

Det er blant annet gjort private avtaler for koronatesting og analysering for ikke å belaste det kommunale helsevesenet.

Dersom både Ruka og Lillehammer gjennomfører som planlagt, vil FIS ha fått en meget god start på det som kan bli en kaotisk vinter.

(©NTB)

Flere nyheter: