Menu
Det er lite som tyder på at Aleksandr Bolsjunov og resten av russerne kommer tilbake til verdenscupen denne sesongen. Foto: Annika Byrde / NTB.

FIS-medlem: Ingen russiske utøvere får delta

Ifølge det finske styremedlemmet Martti Uusitalo i Det internasjonale skiforbundet (FIS) vil ingen utøvere fra Russland og Belarus konkurrere til vinteren.

Av NTB | 19.10.2022 14:01:14

Sport: Reaksjonene har til dels vært sterke etter at FIS’ generalsekretær Michel Vion åpnet døren på gløtt for russisk og belarusisk deltakelse internasjonalt allerede til vinteren under en konferanse i slovenske Planica for en tid tilbake.

Fra både svensk og norsk hold har det vært antydet at boikott av verdenscupen kan bli aktuelt om det blir utfallet.

Det er ventet at ledelsen i Det internasjonale ski- og snowboardforbundet tar den endelige beslutningen om russisk og belarusisk deltakelse under styremøtet til helgen.

Ifølge uttalelsene til styremedlemmet Uusitalo er det lite som tyder på at FIS kommer til å endre holdning.

– Ingenting er forandret, og jeg har ingen indikasjoner på at det vil skje. Russiske utøvere blir ikke synlige i konkurranser i regi av FIS til vinteren, sier Uusitalo til den finske TV-kanalen YLE.

Martti Uusitalo sier at han ikke har hørt om noen innen FIS som ønsker russerne og belaruserne tilbake på dette tidspunktet.