reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Tobias Dahl Fenre, smøresjef for de norske skiskytterne, mener at man bør se på alternativer til fluorforbudet den kommende sesongen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

FIS må utsette viktig fluortest: – Skremmende

To måneder før den planlagte sesongstarten har FIS og IBU fortsatt ikke fått på plass en fungerende testmaskin som kan avsløre fluorjuks.

Av NTB | 13.09.2020 13:38:03

Sport: Dermed må man utsette landslagenes mulighet til å få prøve ut testutstyret, melder NRK.

Både Det internasjonale skiforbundet (FIS) og Det internasjonale skiskytterforbundet (IBU) har vedtatt et forbud mot fluorprodukter i skismurningen som gjelder fra kommende sesong. Og de har ikke god tid på seg til å få på plass ordentlig testing og et regelverk.

Norske smøresjefer uttrykker bekymring etter at det i helgen kom beskjed om at en planlagt testsamling i Tyskland må utsettes fra 23.-24. september til oktober. Det er smøreteamenes første mulighet til å se nærmere på den nyutviklede «testpistolen» som skal oppdage fluor.

– Det som har skjedd nå er skremmende med tanke på sesongen, sier smøresjefen for det norske langrennslandslaget, Stein Olav Snesrud, til NRK.

– Innføringen av fluorforbudet har gått altfor fort, og nå bør en se på andre alternativer. Det virker som de sliter mer enn vi hadde trodd, sier skiskytternes smøresjef Tobias Dahl Fenre.

(©NTB)

Flere nyheter: