Menu
Aleksandr Bolsjunov har støtte fra FIS for deltakelse i konkurranser framover. Foto: Heiko Junge / NTB

FIS kaster ikke ut russiske utøvere

Det internasjonale skiforbundet (FIS) vil ikke utestenge russiske utøvere fra konkurranser i tiden som kommer. Det bekrefter forbundet overfor NTB.

Av NTB | 28.02.2022 12:33:37

Sport: Russlands invasjon av Ukraina har skapt en stor debatt rundt russiske idrettsutøvere og deres muligheter til å delta i internasjonale stevner og kamper.

– FIS har vært klar i sin innstilling når det gjelder russiske utøvere og alle FIS-konkurranser. For å sikre rettferdige og inkluderende konkurranser på alle FIS-arrangementer, skal ikke nasjonale forbund eller lokale arrangører utestenge utøvere på grunn av kjønn, rase, nasjonalitet eller seksuell legning, sier kommunikasjonsdirektør Jenny Wiedeke i en epost til NTB.

Hun henviser så til en pressemelding FIS sendte ut 25. februar.

Den norske skipresidenten Erik Røste gikk i helgen ut og sa at russiske utøvere ikke er velkomne til Norge for langrenn i Drammen (torsdag) og Oslo (lørdag og søndag) denne uka.

Det skal også arrangeres hopp og kombinert verdenscup i Norge i dagene som kommer.

«Styret i Norges Skiforbund har i dag drøftet situasjonen knyttet til Russlands invasjon av Ukraina, og hvordan dette påvirker de kommende verdenscuprennene og verdensmesterskapet i Norge. Norges Skiforbunds beskjed til Russland og russiske utøvere er krystallklar; Vi ønsker ikke deres deltakelse!» het det i en pressemelding utsendt lørdag.

(©NTB)

Flere nyheter: