reklame
Menu
Magnus Carlsen spilte runde to i sin egen turnering mandag. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Firouzja slo tilbake mot Carlsen i dramatisk parti

Magnus Carlsen og Alireza Firouzja stå med én seier hver etter to av fire hurtigsjakkpartier dem imellom i nordmannens nettbaserte sjakkturnering mandag.

Av NTB | 20.04.2020 18:02:23

Sport: Carlsen innledet duellen mot den iranske 16-åringen best og slo med seieren tilbake etter finaletapet for Firouzja i en annen nettbasert turnering, Banter Blitz Cup, for en liten uke siden.

I mandagens andre parti spilte Carlsen med svarte brikker, og innledningsvis hadde Firouzja et lite overtid. Et knippe strålende trekk av Carlsen snudde imidlertid stillingen på hodet. Plutselig presset den norske verdensmesteren for seier.

Samtidig begynte begge spillerne å få knapt med tid i det som utviklet seg til å bli et dramatisk og svært intenst parti. Med lite spillerom på klokken gjorde Carlsen en stor feil og innså kort etter nederlaget.

I mandagens andre oppgjør har Hikaru Nakamura tatt ledelsqen over Anish Giri etter to av fire partier. Amerikaneren står med halvannet poeng mot Giris halve så langt.

I Magnus Carlsen Invitational spilles det daglig to dueller (à fire hurtigsjakkpartier). Carlsen og Firouzja skal derfor gjennom ytterligere tre partier i hurtigsjakk mandag.

De fire beste spillerne etter det innledende spillet går til semifinale. Videre avsluttes turneringen med kamp om 3.-plass og finale.

Den samlede premiesummen er på formidable 2,55 millioner kroner. Vinneren stikker av med rundt 700.000 kroner.

Carlsen innledet egen turnering med seier mot Hikaru Nakamura lørdag. Da sto det 2-2 etter de fire innledende partiene i hurtigsjakk, og i armageddon-avgjørelsen som fulgte var den norske verdensmesteren i egen klasse.

Carlsen møter Fabiano Caruana onsdag, Maxime Vachier-Lagrave fredag, Anish Giri 26. april, Ian Nepomnjasjtsjij 28. april og Ding Liren 30. april.

Turneringen avsluttes 3. mai.

(©NTB)

Flere nyheter: