Menu
Sjur Røthe var raskest i mål på 15 kilometer fristil under åpningsetappen i Ski Tour 2020. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Firedobbelt norsk på åpningsetappen i Ski Tour 2020

Sjur Røthe og tre andre norske løpere sikret norsk storeslem på 15 kilometer fristil i Östersund lørdag. Johannes Høsflot Klæbo slet i returen etter skade.

Av NTB | 15.02.2020 17:46:32

Sport: Røthe åpnet rolig, men med en fantastisk avslutning på den første etappen i Ski Tour 2020 sikret han seieren i Östersund på en norsk jubeldag på åpningsetappen av nyvinningen.

– Deilig. Jeg var veldig nær før i år og har hatt ekstremt lyst til å vinne skirenn. Å få full klaff i dag er jeg kjempegodt fornøyd med, sa Røthe til NRK etter løpet.

Alexander Bolsjunov kunne ikke gjøre noe med Røthe, Simen Hegstad Krüger, Finn-Hågen Krogh og Martin Johnsrud Sundby som sikret firedobbelt norsk.

Den russiske verdenscuplederen så langt tammere lørdag enn han har gjort tidligere i sesongen, men kom likevel i mål på femteplass, minuttet foran Johannes Høsflot Klæbo, som slet i sitt comeback etter fingerbruddet.

Det var ikke noen pangåpning fra Bolsjunov, som lå 10,3 sekunder bak Pellegrino etter 2,6 kilometer og bak de fem norske.

Ti sekunder bak ham igjen lå Sjur Røthe, som for alvor fikk opp tempoet mot slutten.

Krüger klarte nesten å tukte Røthe, men kom inn bare 1,7 sekunder bak i mål og tok 2.-plassen foran Krogh på 3.-plass. Johnsrud Sundby på 4.-plass var strålende fornøyd med både egen og lagets innsats.

– Først og fremst går jeg mitt beste skøyterenn på veldig, veldig, veldig lenge, og det er superpositivt, 0,7 sekunder unna pallen. Det er en rå norsk innsats her, sa Sundby.

Det gir et veldig godt norsk utgangspunkt før jaktstarten søndag.

Nyvinningen, som varer fra 15. til 23. februar, inneholder blant annet et langløp på 38 kilometer mellom Storlien og Meråker som krysser landsgrensen.

Rennet har også en knalltøff sprint i alpinløypa i Åre 18. februar, der de siste 250 meterne går i bratt motbakke.

Mennenes finale i Trondheim 23. februar er 30 kilometer klassisk.

Federico Pellegrino ga full gass fra start for å sikre ekstrapoengene i sprintcupen utdelt ved 2,6 kilometer, men hadde aldri noen planer om å gå for etappeseieren, så i grunn var det femdobbelt norsk tidlig i løpet.

Intervallstarten i Östersund lørdag er første etappe i Ski Tour i Sverige og Norge, som avvikles for første gang.

(©NTB)

Flere nyheter: