reklame for Sheiken Bowling
Menu
Arkivbilde: E. Solberg / Radio Haugaland

Fire uker i varetekt etter knivdrapet

Den 37 år gamle mannen som er siktet for drap på en 35 åring i Haugesund tirsdag, er i dag varetektsfengslet i 4 uker med brev- og besøksforbud, herav 2 uker i full isolasjon samt medieforbud.

Av Egil M Solberg | 11.06.2020 16:46:41

Knivdrapet: Dommen er i tråd med påtalemyndighetens begjæring.

– Bakgrunnen for begjæringen er bevisforspillelsesfare. Siktede har tatt
betenkningstid, sier påtaleansvarlig Øyvind Bore.

Siktede er ikke avhørt

Siktede er fortsatt ikke avhørt. Det er ikke klart når det blir gjort et nytt forsøk på avhør, men det skjer ikke i dag.

– Det er frivillig om en ønsker å forklare seg for politiet. Siktede har gitt uttrykk for at han ønsker å samarbeide, og derfor har vi tro på at vi skal få til et avhør. Politiet er interessert i å avhøre siktede så snart han er klar for det, opplyser Bore.

Fortsetter med tekniske og taktiske undersøkelser

Politiet jobbet i går, sammen med Kripos, med kriminaltekniske undersøkelser på åstedet og i et tilstøtende bygg. Dette arbeidet vil fortsette i dag og fremover.

– Politiet har fortsatt fokus på å kartlegge hendelsesforløpet. I tillegg til undersøkelser på de nevnte stedene, jobbes det også med sikring og gjennomgang av mobile enheter. Avhør av vitner fortsetter også i dag, forklarer Bore.

Ønsker tips i saken

Politiet har innhentet video fra deler av hendelsen, både fra vitner og overvåkningskamera i sentrum.

For å få et best mulig bilde av hva som har skjedd, ikke minst i forkant av drapet, er politiet interessert i tips fra publikum.

– De som har sett eller filmet hendelsen bes ta kontakt med oss. Det er opprettet et eget tipsmottak for denne saken, og publikum kan enten ringe på telefon 02800 eller sende e-post til politiet på tips-rogaland@politiet.no, oppfordrer Øyvind Bore.

Forstår at folk opplever frykt

Det var som kjent mange vitner til hendelsen i Haugesund sentrum. Mange av disse ble ivaretatt på et vitnemottak som ble etablert i nærheten av åstedet.

Både politi og kriseteam snakket med vitnene, som var blitt utsatt for sterke inntrykk.

– Det er forståelig at både de som har vært tett på hendelsen, som skjedde midt i sentrum, og andre innbyggere i Haugesund nå kan oppleve frykt. Det er viktig for politiet å presisere at denne hendelsen er enkeltstående. Vår viktigste oppgave er å skape trygghet for innbyggerne, og det vil vi fortsette med, understreker Øyvind Bore.

Flere nyheter: